Podcast, luku 5: Humppakomppi

Tässä lähetyksessä käsittelyssä reippaiden kappaleiden yleiskone: humppakomppi. Kompin pyörittelyn lomassa tulevat tutuksi myös käsitteet: takapotku, staccato ja vaihtobasso. Näiden lisäksi poimitaan kirjan biiseistä otsikot kohotahti ja tacet.

Seuraava lähetys julkaistaan maanantaina 8.3.2010 klo 10:00

Play

4 Responses to “Podcast, luku 5: Humppakomppi”

 1. Juuso Says:

  Hyvä meininki sulla! Jees! kateellisena (kitaristina) kuuntelen, hyvää energiaa ja asiaa jouhevasti esitettynä mään! Toivotan hyvvee jatkoo etelleen! JH

 2. pietu Says:

  Thänks mään! Hyvveet jatkot myös miehelle ja kitaralle. :)
  - Pietu

 3. Luokanope-Kari Says:

  TOOOSI hyvä sekä tämä kirja että varsinkin tämä nettiopetus! Opettajankoulutuslaitoksilla (OKL:t) olisi varmasti tarvetta tälle kirjalle. Helpottuisi ja monipuolistuisi monen luokanopen säestystaito. Itse olen kehitellyt itse komppeja ja huomannut nyt myöhemmin, että tälle on olemassa ”teoriakin”. Odotan innolla kirjan seuraavaa osaa, että saa itselleen haastetta ja jotain uutta soittamiseen. Tsemiä ja kiitos jo tähänastisesta! =)

 4. pietu Says:

  Lämmin kiitos, Kari. :) Olenpa minäkin huomannut luokanopettajat sangen vaparihenkiseksi sakiksi. Monilla teistä löytyykin suora sovelluskohde vaparitouhuille luokkaan, mutta näyttävätpä monet soittelevan omaksi ilokseenkin. Omistakin aikuisoppilaistani näppituntumalta 80% on luokanopettajia tai ainakin jonkun suunnan ammattipedagogeja.

Kommentoi