Väliaikatietoa kirjan työstämisestä

Tätä sivustoa aktiivisesti seuraavat ovatkin varmasti huomanneet kuluneen hiihtolomaviikon spurtin Pianovapari.com-kirjan edistymisessä. Seuraavassa hieman ajatuksia siitä, missä mennään tällä hetkellä.

Kirjassa on yksinkertaistettuna kahdenlaisia sivuja: opetussivuja ja biisisivuja. Kaikki tähän asti julkaistut mallisivut ovat juuri opetussivuja. Opetussivut vaativat selkeästi enemmän ajatustyötä kuin biisisivut. Kuinka ilmaista opetettava asia juuri sopivan ytimekkäästi ja selkeästi – mahdollisimman vähin sanoin, mutta mahdollisimman kattavasti.

Biisisivutkin ovat tietysti yhtä lailla oleellisen tärkeitä. Kirjan sivuista niitä on yli 70%. Suurimpina pohdiskeluhaasteina biisisivuissa on löytää ja säveltää sellaiset kappaleet, jotka sopivat sisällöllisesti ja haasteiltaan kuhunkin kirjan kohtaan. Ylimääräisen koukun tuovat vielä lainabiisien julkaisuoikeudet ja -kustannukset. Näistä neuvotellaan kustantajien kanssa. Itse sävelletyissä kappaleissa tätä koukkausta ei tietenkään ole, mutta omien biisien haasteena on tietysti – jep – niiden säveltäminen. Kun edellä mainitut asiat ovat kunnossa, loppu on biisisivujen suhteen helppoa. Julkaisukelpoinen nuottikuva biisistä syntyy noin tunnissa, mikä on tekijälle hyvin palkitsevaa.

Tässä vaiheessa työ on keskittynyt opetussivujen työstämiseen. Niitä on tekemättä tällä hetkellä vielä yksitoista. Tehokkaimpina työpäivinä opetussivuja on syntynyt puolenkymmentä eli aika lähellä maalia ollaan jo! Julkaisen maistiaisia kirjasta jatkossakin aina sopivassa välissä.

One Response to “Väliaikatietoa kirjan työstämisestä”

  1. Moi! Says:

    Joko pian saadaan kirja käteen? :)

Kommentoi