Mallisivu 7: Valssikomppi

Tässä jälleen yksi makupala tulevan Pianovapari.com-kirjan sivuilta. Tällä sivulla tutustutaan valssin soittamiseen. Joidenkin mielestä valssi on tylsää, mutta valssikompilla taipuvat monet muutkin 3/4-biisit kuin pelkät olavivirrat (kaikki kunnia Olavi Virralle :) Sivulla olevan harjoituskappaleen tekijänoikeusasiat ovat vielä kesken, joten se on sutattu tästä näytteestä.

Voit klikata kuvaa suuremmaksi. (Kuva on tarkoituksella vedoslaatua.)

Pianovapari.com - Mallisivu: 06. Valssikomppi

2 Responses to “Mallisivu 7: Valssikomppi”

  1. Pauli Kujanpää Says:

    Hei, yleensä kirjoissa sanotaan että ei saa säestää valssia niin kuin tuossa näytteessä, että puu-rat-taat. Olen vain harrastelija sähkösoittimella en pianolla. Käsketään soittaa molemmat iskut lyhyenä. Tapani Kansan Metsäkukissa yksi kitara kyllä säestää, puu-rat-taat puu-rat-taat.

  2. pietu Says:

    Moi ja kiitos kommentistasi Pauli,

    tässä asiassa on varmasti hieman koulukuntakysymyksen ainesta – kolmas isku staccatona tai pitkänä. Pistän asian korvan taakse, jos pointin mainitsisi tuon valssisivun yhteydessä. Kirjan teko on osoittautunut jatkuvaksi tasapainotteluksi sisällön ytimekkyyden ja syvyyden välillä. Pitäisi kirjoittaa mahdollisimman vähän, mutta silti sanoa tarpeeksi paljon! :)

Kommentoi