Ehdota kantta kirjalle

Aikaisemmin kyselin palautetta Pianovapari.com-kirjan kannesta. Palautteen perusteella tässä pari tuunattua versiota kirjan kannesta kommentoitavaksi. Värit näyttävät vähän heittävän kaiken maaliman CMYK, RGB, JPG, PNG-juttujen takia, mutta ajatuksesta saa varmasti selvää.

1) Tässä alkuperäinen versio:

Pianovapari.com-kirjan kansi
2) Toisessa versiossa on (noh, pitäisi olla) hailakan keltainen taustaväri pelkän valkoisen tilalla.

Pianovapari.com-kirjan kansi
3) Tuunatuimmassa vaihtoehdossa on lisättynä pianon koskettimet kannen alareunaan. Ne jatkuvat myös takakanteen.

Pianovapari.com-kirjan kansi

Mitäs tuumaat: pidetäänkö alkuperäinen (1), värillinen versio (2) vai lisätäänkö vielä norsunluuta kannen alareunaan (3)?

22 Responses to “Ehdota kantta kirjalle”

 1. Markus Says:

  Hmm, olen ehkä tuon tuunatuimman (3) kannen kannalla. Noista koskettimista tosin tulee mieleen ne kaupan myynti-ilmoituslaput, joissa on myyjän numeroita valmiiksi leikatuissa suikaleissa. :-)

  Toisinsanoen, olisko ovela jos vaikka kirjan selkä olisi koskettimina?

 2. Laura Says:

  Kyllä tuo ylimmäinen on huipputyylikäs!

 3. O Says:

  Sanoisin, että tuo vaihtoehto 2. Siinä on minun mielestä väri, sommittelu ja ylipäätään kaikkien näiden asioiden väliset suhteet hyvässä balanssissa.
  Ainoa, mitä jäin miettimään on tuo oppikirja-boxi. Se jotenki vaatii vähän pureskelua…voisko se olla suorassa tai voisko sen jättää jopa kokonaan pois, niinkuin tuossa ykkös versiossa…?

 4. jpq Says:

  Kakkonen nuo koskettimet alimassa ”lapselliset”.

 5. Mie Says:

  Sanoisin, että ykkösen taustaväri on liian kontrastikas. Ehkä tuo kolmoen on kuitenkiin satapainoisempi kuin kakkonen. Tuo oppikirja laatikko on vähnä kapsipiippunen juttu. Varmaan ottaisin kolmosen ilman tuota oppikirjalaatikkoa.

 6. pietu Says:

  Aika luonnikkaasti jakautuvat äänet tässä vaiheessa:
  1: 1
  2: 2
  3: 2

 7. Annika Says:

  Näin muotoilijan ja entisen graafisen suunnittelun harjoittelijan silmään tuo vaihtoehto 1 sopisi parhaiten. Se on yksinkertaisen selkeä ja tyylikäs. On parempi, mitä vähemmän kikkailee…Vaihtoehto 2:n hailakas taustaväri ei oikein välity kuvaruudun kautta, mutta luulen, ettei sillä ehkä loppujen lopuksi olisi niin merkitystä onko sitä väriä siellä vai ei, hankala sanoa. Onko Oppikirja -laatikko turha? Etusivu viestittää jo muutenkin, että kyseessä on oppikirja… Vaihtoehto 3 on minun mielestäni liian täynnä eri elementtejä :) Ykkös vaihtoehto on minusta hyvä, koska se viestittää yksinkertaisuudesta, helppoudesta lukea kirjaa ja oppia soittamaan. Mutta meitähän on moneksi :D

 8. Annika Says:

  Niiiin ja täytyy vielä lisätä, että valkoinen tausta tuo kirjalle raikkautta, eikä kontrasti suinkaan ole liian kova.

 9. Heidi Says:

  Ensimmäistä ei, yksinkertasesti liian tylsä eikä kovin myyvä. 2. ja 3. jättäsin oppikirja laatikon pois, ainakin jos se jää tuohon muotoon, muutenhan ajatus on hyvä. Jotenkin se kansi vaatii jotain, mutta mitä. En ihan vielä ostanu noita koskettimia… voisko tilalla olla esim. muutama nuotti ja vaikka nuottiavain. Jotain joka ei halitse koko alalaitaa? Tai voisko oppikirja- sana olla jotenki kivasti sommiteltu alalaitaan ehkä muutaman nuotin kera ja Pietu Halonen ylhäällä niinku 3 versiossa. Voi olla, että se menee sitten liian sekavaksi…Hmmm

 10. outsa Says:

  Ykkönen on paras vaihtoehto. Värit ovat raikkaat. Jos taustaksi ei haluta valkeaa, niin voisihan se olla vaaleampi versio yläreunan palkista. En tiedä millainen kakkosen värin oikeasti pitäisi olla, mutta minulla se näkyy tunkkaisena vihreän ruskeana.

  Mielestäni myöskään sanaa oppikirja ei tarvita.

  Koskettimet alareunassa tekevät kannen liian täydeksi. Koska kirjan nimi on pianovapari ja kuvassa on pianonsoittaja niin kyllä asia tulee jo tästä selväksi, että kyse on kirja pianisteille.

  Ehkä myös ”piparkakku” ykkönen on liian hallitse keskellä kirjaa.

 11. Esko Tunkki Says:

  Kakkonen on ykkönen. Kolmas on hieman sillisalaatti ja ensimmäinen vaisu.

 12. Katriina Says:

  Ehdottomasti ja ilman miettimistä ykkönen. Tyylikkäin !

 13. Larry Laffer Says:

  Yhdyn Esko Tunkkiin. Kakonen.

 14. pietu Says:

  Kiitoksia ihmiset palautteesta!

  Kommenttinne jakautuivat seuraavasti:
  1: 4
  2: 4
  3: 2
  Tässä huomioituna vain ne kommentit, joissa oli mainittuna selkeä lemppari. Kiitos myös pohdiskelevimmista vastauksista.

  Eli tämän pienen otannan perusteella näyttää, että ei ainakaan koskettimia alareunaan. Taustavärihommassa äänet menivät tasan – ehkä lähempänä oikeaa oleva taustaväri olisi ratkaissut pelin suuntaan tai toiseen. Omalla näytölläni tuo taustaväri tuo mieleen lähinnä jonkun vedellä jatketun ranskalaisen salaatinkastikkeen, kun alkuperäinen oli enemmän keltaiseen päin.

  Mitä tulee paljon keskusteltuun ”Oppikirja”-boksiin, niin sen säilyttämiselle on ihan perusteensa. Mutta niistä syssymmällä! ;)

 15. Mirja Says:

  Minä kiinnittäisin enemmän huomiota ensimmäiseen vaihtoehtoon ehkä juuri kontrastin takia, mutta myös kakkosvaihtoehto on hyvä. Mutta voisko tuon sun nimen laittaa kuitenkin tuonne ylös?

  Mieheni mielestä kakkosvaihtoehto oli miellyttävämpi silmälle. Minusta yläpalkin keltainen näyttää rumalta kakkosessa (ainaki meidän näytössä). :)

 16. Pörri Says:

  Ensimmäinen.

 17. Api Says:

  Mun mielestä vaihtoehto2

 18. pietu Says:

  Kannen suhteen tilanne jatkuu kutkuttavan jännittävänä sekä valkoisen että värillisen taustan osalta! Koskettimisto alareunassa näyttää menettäneen pelin. Päivitetty äänestystulos Mirjan mies mukaan laskettuna:
  1: 6
  2: 6
  3: 2

 19. Laura Says:

  kannatan vaihdoehtoa 1 juuri tuon valkoisen taustavärin takia. Kaikissa hienoimmissa ja laadukkaimmissa kotisivuissakin on valkoinen tausta. Mitä yksinkertaisempi, sitä parempi myynti :)

 20. Annika Says:

  Laura, oot ihan oikeassa! Sitäpaitsi myös kirjan kannen materiaali vaikuttaa sen ulkonäköön ja myyntiin. Esim. tuleeko kannesta matta vai kiiltävä ja minkä paksuista paperia käytetään? :D Sekoitetaan Pietun pää… Mikäs kohdryhmä tässä muuten tarkalleen onkaan, kuinkas olet Pietu sen sinne sinun liiketoimintasuunnitelmaan aikoinasi selittänyt? :D

 21. pietu Says:

  Annika: Heheh, eiköhän se kirjallinen osuus tule tuonne oppikirjan kansien väliin ennemmin kuin lt-suunnitelmaan… :) Kiitos kansipointeista, nuokin pitää miettiä valmiiksi!

 22. Sari Says:

  Ehdottomasti kansivaihtoehto 1 on paras minun mielestäni.
  Pidän kontrastista, kun kuva ja tekstiosio erottuvat toisistaan. Kokonaisuus näyttää hyvältä eikä ole liikaa ”tavaraa”. Kansi on raikkaan näköinen.

Kommentoi