Ehdota biisejä pianovaparikirjaan

Taannoin kyselin ajatuksiasi Pianovapari.com-kirjan sisällöstä. Juttu on tietysti yhä avoin kommenteille. Tänään ollaan liikkeellä hieman samoilla asioilla.

Pianovapari.com-kirjaan tulee satakunta sivua, johon mahtuu tietysti aimo kasa soitettavia biisejä. Osa biiseistä on omaa opetuskäyttöön soveltuvaa matskua, mutta kirjaan on tulossa myös läjä tuttuja pop/rock-hittejä. Lopulliset kappaleet riippuvat osin oikeudenhaltijoihin myötämielisyydestä ja asettamista hinnoista. Myös kappaleiden soveltuvuus pianolle ja tietysti myös niiden vaikeustaso vaikuttavat.

Sinulla on jälleen halutessasi mahdollisuus vaikuttaa Pianovapari.com-kirjan sisältöön. Kysymys kuuluu: mitä biisejä haluaisit Pianovapari.com-kirjaan tulevan? Voit heittää biisiehdotuksiasi alla olevaan kommenttilootaan. Kaikki ehdotukset otetaan vastaan suurella mielenkiinnolla ja kiitollisna mielin!

————-
SAATUJA EHDOTUKSIA:
- Hurriganes – I Will Stay (Suvi)
- Hurriganes – My Only One (Suvi)
- Joan Osborne – One of Us (Suvi)
- Bob Dylan – Blowin’ in the Wind (Suvi)
- Rob Stewart – Sailing (Suvi)
- Nightwish – Amaranth (Aniina)
- Nightwish – Eva (Aniina)
- Ozzy Osbourne – Dreamer (Karate Kid 3)
- Roxette – It Must Have Been Love (Karate Kid 3)
- Bryan Adams – Everything I Do (Karate Kid 3)
- Bangles – Eternal Flame (Karate Kid 3)
- Eppu Normaali – Nyt reppuni jupiset riimisi rupiset (Koku)
- Eppu Normaali – Rupiset riimit (Koku)

22 Responses to “Ehdota biisejä pianovaparikirjaan”

 1. Suvi Says:

  Helppoja muutaman soinnun biisejä, jotka ovat samalla ”rock” ovat esim. Hurriganesin I will stay (esim. in Em) ja My Only One. Molempiin voi liittää vaihtobassoa ja My Only Oneen erilaisia komppeja, esim ”nak-ki-mak-ka-ra”- ja beguine-kompit. Joan Osbornen One of us on myös helppo kompattava toistuvan sointukierron ja hitaahkon tempon ansiosta. Blowin in the Wind taas on osoittautunut ihan hyväksi biisiksi sointusävelten ottamiseen oikeaan käteen melodian alle, toimii esim vaikka vain tahdin ykköselle ottaisi sointusäveliä mukaan. Tällaisia ehdotuksia tuli meikäläisellä mieleen, toivottavasti oli apua! :)

 2. pietu Says:

  Kiitoksia ajatuksistasi Suvi! Itte asiassa My Only One sattuu olemaan jo minunkin listalla.

 3. Anniina Says:

  Nightwishia? Vai meneekö liian vaikeeks :)

 4. pietu Says:

  No mikä nottei. Olen soitattanut myös omilla oppilaillani. Mitä biisejä ajattelit?

 5. Anniina Says:

  Amaranth on ainakin tosi kiva. Eva kans. Näistä uusimmista.

 6. Suvi Says:

  Tänään hokasin että Sailing sopii hyvin sen harjoitteluun, että saa oikeaan käteen melodian ja sointusävelten lisäksi myös komppia! Hidas ja rauhallinen, helpot soinnut, melodiassa taukoja joihin voi melodian alapuolisilla sointusävelillä soittaa neljäsosakomppia, miksei 1/16 murrettujakin johonkin väliin. Vasempaan pisteellinen. :)

 7. pietu Says:

  Ah, Sailing. Vaparibiisien aatelia. Lisätäänpä listaan!

 8. Karate Kid 3 Says:

  Ozzy osbournen dreamer on ihan hauska soitettava. Ja helppo. Sit roxettea voisi soitella kanssa, vaikka It must have been love ja tietty Bryan Adamsin Everything I do, siinä on kiva C-osa. Helkkariri, kylläpä mä oonkin vanha, kun nämä lapsuuden hitit on monta kymmentä vuotta vanhoja :), pakko kai ottaa jotain oikeasti tuoreempaakin matskua, kun vaan tietäisi, mitä ne nykyään kuuntelee.

  Sitten vaikka Eternal flame; ehkä kliseinen, mutta pedagogisesti hyvä valinta. No tuli tääsä muutama kuitenkin. Onnea hankkeellesi.

 9. pietu Says:

  Kiitoksia näistä. Dreamer istuu erityisen hyvin tähän kirjaan haastavuudeltaan. Juuri eilen oli itse asiassa juttua siitä, että pitäisikö uusilla hiteillä olla joku parin vuoden karenssi, jonka jälkeen nähdään, että mistä biisistä tuli hitti. Vieläköhän joku kuuntelee esimerkiksi Dana Internationalin Diva-kappaletta… :)

 10. Koku Says:

  Mullapa tuli mieleen tämmönen villi biisiehdotus, joka ei niin villi ehkä loppuenlopuksi olekkaan… Eppu Normaalin Nyt reppuni jupiset riimisi rupiset. Ja perustelut on: Eputhan keksi kyseiseen kappaleeseen soittotekniikan ”soitetaan pianoa kitaralla”. Siis siinä on se kertosäkeen helkänkelkkäkitara ja säkeistön vähän saman tyyppinen säestyskuvio, jotka on pöllitty pianisteilta. Siksi tämä perinteinen kitarabiisi voisikin olla hauska kääntää takasin pianolle säestettäväksi. Kuulostaa periaatteessa ihan samalta kuin alkuperäinen ja toimii yllättävän helposti pianolla soitettuna. En tiedä onko ideaa vai ei, mutta ehdotan silti.

 11. Kuko Says:

  Ehdottelin Eppuja, ehkä se Rupiset riimit ois kuitenkin parempi jatko-osaan, koska siinä se ominainen rytmitys ja bassottelu on tärkeetä. Kuitenkin sen kääntäminen pianolle on mielenkiintoinen idea.

 12. pietu Says:

  Koku: Kiitokset ehdotuksesta. Enpäs tiennytkään tuota reppubiisin takana olevaa ajatusta! Lisään molemmat listalle.

 13. Koku Says:

  Heh, sepostin siis samasta biisistä, sekoilin nimen kanssa vaan. Tarkoitin vaan tuolla toisella viestillä sitä, että se säestysrytmitys on tärkeä osa biisin ideaa, että pitää soittaa aika lähelle ”oikein”.

  Repullinen nuotteja -nuottikirjassa on Torvisen tarkempi sepostus aiheesta, jos tahtoo tarkistaa…

 14. pietu Says:

  Oo koo. Huomaa, että meikäläisellä ei ole koko repullinen hittejä nimien osalta aivan hallussa.. :)

 15. marx Says:

  Slovaripuolelle ehdottaisin Richard Marxin Right here waitingia. Oli eka slovari minkä aikoinaan opettelin ihan korvakuulolta.

 16. pietu Says:

  Kiitos ehdotuksesta. Olen joskus itsekin käyttänyt tuota Marxia opetusbiisinä. Lisään luonnoslistaan!

 17. Moi! Says:

  Miten olisi Jason Mrazin I*m yours? Olisi kiva oppia reggaekomppiakin…

 18. pietu Says:

  Kiitos reggae-ehdotuksesta – hyvä biisi! Tähän eka kirjaan ei ole vielä tulossa reggae-juttuja, mutta pistän listalle jatkoa varten.

 19. Annica Says:

  Olis ihana soittaa Lionel Richien Easy (..like Sunday morning)

 20. Ansku Says:

  Lionel Richiellä on myös monta muuta tosi hyvää biisiä, mistä sais aikaan hyviä sovituksia pianolle. Melodisia, mutta komppipuolella myös meininkiä.

 21. pietu Says:

  Joo, komppaan! All Night Long esimerkiksi tuntuu verrattoman letkeältä. Ykköskirjan biisit ovat jo kasassa, mutta jatkoa seuraa…

 22. Demi Says:

  Nightwish – Gethsemane on hieno pianokuvio

Kommentoi